24 may 2018, 16:45 Moldovan reality views 10126
Legislativul a operat modificări în Codul Muncii
24 may 2018, 16:45 Moldovan reality views 10126

Legislativul a operat modificări în Codul Muncii

În cazul reorganizării sau lichidării întreprinderilor, fapt care presupune concedieri colective, angajatorii vor fi obligaţi să informeze salariaţii și Agenţia pentru ocuparea forţei de muncă, cu cel puţin 30 de zile calendaristice înainte de declanşarea procedurilor.

Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi, în lectură finală, de către Parlament, comunică MOLDPRES.

În urma modificărilor legislative, angajatorii care intenţionează să întreprindă concedieri colective vor avea obligaţia să informeze în scris despre apropiatele concedieri reprezentanţii salariaţilor din unitate, indicând motivele şi perioada concedierilor, numărul şi categoriile salariaţilor pasibili de concediere şi alte informaţii relevante. Ei vor trimite Agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă o notificare care să cuprindă informaţia cu privire la concedieri, precum şi vor transmite o copie a notificării reprezentanţilor salariaţilor.

De asemenea, angajatorii vor iniţia consultări cu reprezentanţii salariaţilor privind posibilităţile de a evita concedierile colective sau de a reduce numărul salariaţilor afectaţi, precum şi de a atenua consecinţele concedierilor prin recurgerea la măsuri sociale de suport, cum ar fi redistribuirea sau recalificarea salariaţilor concediaţi.

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraş
Prima atestare:
1499
Populația:
2247 locuitori

Costeşti este un oraş în raionul Rîşcani, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord-vest a republicii, pe malul rîurilor Prut şi Ciuhur oraşul Costeşti este situat la o distanţă de 243 km de Chişinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia orașului constituia 2247 de locuitori. Prima atestare documentară a satului Costeşti datează din anul 1499.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.