24 mai 2018, 16:45 Realitatea moldovenească views 10100
Legislativul a operat modificări în Codul Muncii
24 mai 2018, 16:45 Realitatea moldovenească views 10100

Legislativul a operat modificări în Codul Muncii

În cazul reorganizării sau lichidării întreprinderilor, fapt care presupune concedieri colective, angajatorii vor fi obligaţi să informeze salariaţii și Agenţia pentru ocuparea forţei de muncă, cu cel puţin 30 de zile calendaristice înainte de declanşarea procedurilor.

Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi, în lectură finală, de către Parlament, comunică MOLDPRES.

În urma modificărilor legislative, angajatorii care intenţionează să întreprindă concedieri colective vor avea obligaţia să informeze în scris despre apropiatele concedieri reprezentanţii salariaţilor din unitate, indicând motivele şi perioada concedierilor, numărul şi categoriile salariaţilor pasibili de concediere şi alte informaţii relevante. Ei vor trimite Agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă o notificare care să cuprindă informaţia cu privire la concedieri, precum şi vor transmite o copie a notificării reprezentanţilor salariaţilor.

De asemenea, angajatorii vor iniţia consultări cu reprezentanţii salariaţilor privind posibilităţile de a evita concedierile colective sau de a reduce numărul salariaţilor afectaţi, precum şi de a atenua consecinţele concedierilor prin recurgerea la măsuri sociale de suport, cum ar fi redistribuirea sau recalificarea salariaţilor concediaţi.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

parlament , lege , Codul Muncii , concediere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
656 locuitori

Ivanovca este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frasin, Costești și Ivanovca. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 76 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 656 de oameni. Satul Ivanovca a fost întemeiat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.