07 october 2019, 15:20 Moldovan reality views 4136
Guvernul a majorat plata indemnizației zilnice pentru copii (DOC.)
07 october 2019, 15:20 Moldovan reality views 4136

Guvernul a majorat plata indemnizației zilnice pentru copii (DOC.)

Guvernul a aprobat astăzi modificări la Regulamentul cu privire la stabilirea și plata indemnizației zilnice pentru copii. Astfel, majorările se vor face în proporție de 3%, în baza indicelui prețurilor de consum pentru anul precedent (2018).

Potrivit deciziei de astăzi, în zilele obișnuite, indemnizația în zilele obișnuite va crește de la 10 lei la 11 lei. În ziua de naștere a copilului indemnizația a crescut de la 100 lei la 103 lei, iar în zilele de sărbătoare - de la 70 de lei la 73 de lei.

În cadrul hotărîrii de astăzi de aprobat a fost modificată modalitatea de stabilire și calcul a indemnizației zilnice în ziua de naștere a copilului și în zilele de sărbătoare, astfel, încît acestea să nu se acorde în cuantum majorat, dar cumulat, asigurînd principiile respectării interesului superior al copilului și al nondiscriminării. Astfel, în ziua de naștere și zilele de sărbătoare copii vor beneficia de indemnizația zilnică în zilele obișnuite și de cea pentru ziua de naștere/zilele de sărbătoare.

Prin excluderea sintagmei „în numerar", prestatorul serviciului va putea desemna modalitatea de plată/prestatorul de servicii de plată în conformitate cu disponibilitatea acestuia și conform necesității prestatorului/beneficiarului.

Implementarea prevederilor proiectului se va efectua în limita mijloacelor financiare aprobate în bugetul de stat pentru anul 2019 în transferul cu destinația specială de la bugetul de stat către bugetele locale.

De menționat că indemnizația zilnică pentru copii reprezintă suma fixă de bani acordată zilnic unui copil pentru gestionarea individuală. Această indemnizație este primită de copii care dețin statului de copil rămas temporar fără ocrotire părintească sau copii care sînt plasați în grija serviciului asistenței parentale profesionale.

Source: unimedia.info

Keywords:

indemnizatii , copii , guvern

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
397 locuitori

Cot este un sat din cadrul comunei Climăuţii de Jos, raionul Șoldăneşti. Amplasat pe malul drept al Nistrului, satul Cot se află la o distanță de 26 km de orașul Șoldănești și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 397 de oameni. A fost atestat documentar în 1772.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.