10 november 2012, 14:21 Moldovan reality views 6914
10 november 2012, 14:21 Moldovan reality views 6914

Marian Lupu: Statutul special al Transnistriei – element cheie al procesului de descentralizare


Foto: tribuna.md 

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, a avut o întrevedere cu Jennifer Brush, şef al Misiunii OSCE în Republica Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi relaţii publice a Parlamentului.

Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a menţionat că procesul de descentralizare este important nu doar sub aspectul integrării europene a ţării noastre, iar stabilirea unui echilibru între autorităţile centrale şi cele locale este şi un element foarte important în contextul soluţionării politice a diferendului transnistrean. Astăzi, deja vorbim despre un statut special al regiunii din stînga Nistrului, ceea ce este un element cheie al procesului de descentralizare, a specificat Marian Lupu.

Şeful Legislativului a mai relevat că Strategia de descentralizare, adoptată în Parlament, rămîne în topul priorităţilor Legislativului, vom urmări şi vom contribui la implementarea acestei Strategii.

În acelaşi context, Marian Lupu a menţionat existenţa unui proiect în pregătire, inclusiv cu suport internaţional, pentru formarea condiţiilor necesare unui dialog la nivelul parlamentarilor de la Chișinău şi a reprezentaţilor aşa-numitului soviet suprem de la Tiraspol. Şeful Legislativului a opinat că, şi pe această cale, se va veni cu un suport în favoarea avansării pe calea rezolvării problemei de reîntregire a ţării noastre.

Keywords:

Transnistria , conflict , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1634
Populația:
1862 locuitori

Sauca este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Sauca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 21 km de orașul Ocnița și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1862 de oameni. Prima atestare documentară a satului Sauca datează din anul 1634.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.