11 octombrie 2012, 14:21 Realitatea moldovenească views 6888
11 octombrie 2012, 14:21 Realitatea moldovenească views 6888

Marian Lupu: Statutul special al Transnistriei – element cheie al procesului de descentralizare


Foto: tribuna.md 

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, a avut o întrevedere cu Jennifer Brush, şef al Misiunii OSCE în Republica Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi relaţii publice a Parlamentului.

Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a menţionat că procesul de descentralizare este important nu doar sub aspectul integrării europene a ţării noastre, iar stabilirea unui echilibru între autorităţile centrale şi cele locale este şi un element foarte important în contextul soluţionării politice a diferendului transnistrean. Astăzi, deja vorbim despre un statut special al regiunii din stînga Nistrului, ceea ce este un element cheie al procesului de descentralizare, a specificat Marian Lupu.

Şeful Legislativului a mai relevat că Strategia de descentralizare, adoptată în Parlament, rămîne în topul priorităţilor Legislativului, vom urmări şi vom contribui la implementarea acestei Strategii.

În acelaşi context, Marian Lupu a menţionat existenţa unui proiect în pregătire, inclusiv cu suport internaţional, pentru formarea condiţiilor necesare unui dialog la nivelul parlamentarilor de la Chișinău şi a reprezentaţilor aşa-numitului soviet suprem de la Tiraspol. Şeful Legislativului a opinat că, şi pe această cale, se va veni cu un suport în favoarea avansării pe calea rezolvării problemei de reîntregire a ţării noastre.

Cuvinte cheie:

Transnistria , conflict , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1836
Populația:
305 locuitori

Briceva este un sat din cadrul comunei Tîrnova, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Dondușeni și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 305 oameni. Satul Briceva a fost menționat documentar în anul 1836.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.