13 june 2020, 12:00 Moldovan reality views 4006
Guvernul a aprobat regim special de lucru pentru unităţile bugetare
13 june 2020, 12:00 Moldovan reality views 4006

Guvernul a aprobat regim special de lucru pentru unităţile bugetare

Guvernul Republicii Moldova, întrunit în şedinţă vineri, 12 iunie, a aprobat o hotărâre cu privire la organizarea muncii în unităţile bugetare, în contextul evoluţiei situaţiei epidemiologice şi creşterii numărului de contaminări cu COVID-19, transmite MOLDPRES.

„Din 15 iunie 2020, conducătorii unităţilor bugetare din subordinea Guvernului vor organiza munca salariaţilor în cicluri cu durata de două săptămâni consecutive, ţinând cont de următoarele particularităţi: atragerea la serviciu doar a personalului strict necesar pentru asigurarea funcţionalităţii unităţii; excluderea prezenţei şi/sau interacţiunii salariaţilor în două cicluri periodice consecutive; organizarea muncii la distanţă pentru personalul, activitatea căruia nu necesită prezenţă obligatorie la locul de muncă; dispunerea timpului de staţionare pentru angajaţii care nu sunt în concedii şi care nu pot asigura munca la distanţă", potrivit vicepremierului Serghei Puşcuţa, ministrul Finanţelor, care a prezentat proiectul de hotărâre a Executivului.

Aceste norme de organizare a muncii nu sunt obligatorii pentru instituţiile medico-sanitare, serviciile de salvare, asistenţă socială, organele apărării naţionale, de asigurare a ordinii publice, securităţii naţionale, administrării veniturilor vamale, sistemului administraţiei penitenciare.

Totodată, prim-ministrul Ion Chicu a anunţat că autorităţile vor reveni la unele măsuri de restricţie, care au fost până la 15 mai.

„Nu putem să restricționăm activitatea economică, fiindcă cetățenii rămân fără resurse și statul nu are cu ce plăti pensii și salarii, însă trebuie să revenim la atitudinea autorităților de până la 15 mai. Altminteri, riscăm să determinăm intrarea în colaps a sistemului medical, dacă nu vom respecta regulile", a relevat Ion Chicu.

Oficialul a spus că poliţia „va reveni masiv în spaţiile publice" şi va sancţiona nerespectarea măsurilor sanitar-epidemiologice.

În total, la ziua de 12 iunie, în ţară sunt înregistrate 11093 de cazuri de contaminare cu COVID-19.

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
239 locuitori

Butuceni este un sat din cadrul comunei Trebujeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 35 km de oraşul Orhei şi la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 239 de oameni. Satul Butuceni a fost menționat documentar în anul 1616.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.