02 october 2021, 14:00 Moldovan reality views 2153
AIPA a pornit campania de primire a cererilor de acordare a subvențiilor
02 october 2021, 14:00 Moldovan reality views 2153

AIPA a pornit campania de primire a cererilor de acordare a subvențiilor

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a demarat campania de recepționare a cererilor de acordare a subvențiilor post-investiționale pentru anul 2021, transmite MOLDPRES.

În anul curent, statul va sprijini fermierii oferind subvenții pentru diverse sectoare: construcția de sere, înființarea plantațiilor multianuale, procurarea tehnicii agricole, dezvoltarea sectorului zootehnic, implementarea agriculturii ecologice, promovarea produselor pe piețele de desfacere, dezvoltarea pensiunilor agroturistice rurale și crearea sau extinderea unităților meșteșugărești etc.

Acțiunea are loc în conformitate cu Legea cu privire la principiile de subvenționare în dezvoltarea agriculturii și mediului rural și Hotărârea Guvernului privind modul de repartizare a mijloacelor Fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural.

Pentru anul 2021, conform Legii bugetului de stat, mărimea Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural constituie 1,1 miliarde de lei.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

AIPA , subvenţii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2836 locuitori

Selişte este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Selişte și Păruceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 78 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2836 de oameni. Satul Seliște a fost menționat documentar în anul 1420.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.