27 january 2013, 10:15 Moldovan reality views 3039
27 january 2013, 10:15 Moldovan reality views 3039

Buletinele de identitate de model nou vor fi eliberate din 7 martie

Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor va elibera buletine de identitate de model nou cu începere din 7 martie. Actele noi vor avea acelaşi preţ, de 130 lei. Hotărîrea respectivă a Guvernului a fost publicată în numărul de vineri al "Monitorului Oficial".

Potrivit Agenţiei "INFOTAG", documentele vor fi eliberate după expirarea celor actuale. Noile acte de identitate vor avea un design modern, dimensiunile unui card bancar de formatul ID-1 (54,0 х 85,6 mm), un desen de fundal abstract. Modificările au fost operate conform recomandărilor Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civile.

Actele de identitate, permisele de şedere, buletinele de identitate provizorii (formular N9) cu cod de bare şi fără acesta, emise pînă la 7 martie, 2013, vor fi valabile pînă la expirare.

Noile buletine de identitate vor conţine date standard: numele, data naşterii, fotografia, domiciliul care acum este menţionat în anexă. Pentru perfectarea actelor nu va fi nevoie să fie prezentate: livretul militar şi actele de stare civilă.

Modificările aprobate nu implică cheltuieli de la bugetul de stat.

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1828
Populația:
884 locuitori

Iserlia este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ivanovca, Carabiber, Bogdanovca și Iserlia. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Basarabeasca și la 91 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 884 de oameni. Satul Iserlia a fost întemeiat în anul 1828.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.