29 january 2013, 15:58 Moldovan reality views 4097
29 january 2013, 15:58 Moldovan reality views 4097

Peste 300 de companii vor participa la ediţia a XII-a a Expoziţiei Naţionale "Fabricat în Moldova"

Peste 300 de agenţi economici din toate ramurile economiei naţionale şi din diferite regiuni ale ţării, îşi vor demonstra produsele, serviciile, ofertele şi realizările în cadrul celei de-a XII-a ediţii a Expoziţiei Naţionale "Fabricat în Moldova", care se va desfăşura în perioada 30 ianuarie - 2 februarie, la Centrul "Moldexpo" din Chişinău, informează MOLDPRES.

Expoziţia este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie în colaborare cu Ministerul Economiei şi sub patronajul Guvernului.

Viceprim-ministrul Valeriu Lazăr, ministru al Economiei, a remarcat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă, că această expoziţie dă startul unui şir de activităţi economice pe care şi le-a propus Guvernul în acest an, în parteneriat cu alte organizaţii, în prim plan fiind Camera de Comerţ şi Industrie. "Fabricat în Moldova" este o oportunitate pentru agenţii economici de a-şi etala produsele, serviciile, precum şi o platformă pentru dialog între ei, a mai subliniat ministrul.

Valeriu Lazăr a mai informat că una din cele mai importante componente ale programului expoziţiei este Conferinţa Investiţională Internaţională "Moldova - oportunităţi pentru noi parteneriate", care va avea loc pe 31 ianuarie. La această reuniune vor participa mai mult de 100 de întreprinzători autohtoni, precum şi peste 50 de reprezentanţi ai mediului de afaceri din România, Ungaria, Austria, Belgia, Franţa, Elveţia, Olanda ş.a. În cadrul forumului vor fi promovate 7 sectoare de bază - industria agroalimentară, tehnologii informaţionale şi telecomunicaţii, energie regenerabilă, construcţii durabile, industria textilă, transport şi logistică, turism. Acelaşi program mai include 15 mese rotunde, seminare, prezentări, în cadrul cărora vor fi abordate teme axate pe sporirea competitivităţii mărfurilor, inclusiv prin acţiuni de sporire a eficienţei energetice, atragerea investiţiilor, impactul Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Comprehensiv cu UE asupra producătorilor autohtoni, creditarea micului business etc., a precizat ministrul Economiei.

La rîndul său, Gheorghe Cucu, preşedinte al CCI, a menţionat că Expoziţia Naţională "Fabricat în Moldova" are ca obiective de bază sporirea potenţialului industrial şi tehnologic al întreprinderilor, dezvoltarea business-ului, comerţului şi infrastructurii pieţei, contribuirea la realizarea cu succes a Programului "Integrare Europeană: Libertate. Democraţie. Bunăstare" pentru perioada 2011-2014. La expoziţie îşi vor expune produsele companii din municipiile Chişinău şi Bălţi, din 15 raioane, inclusiv Anenii Noi, Făleşti, Criuleni, Cimişlia, Călăraşi, Briceni, Ungheni, Hînceşti ş.a., precum şi din UTA Găgăuzia. La standurile expozanţilor vor avea loc demonstraţii, degustări şi tombole, iar cele mai reuşite prezentări şi servicii, vor fi premiate cu "Medalia de Aur a Expoziţiei Naţionale Fabricat în Moldova", a accentuat preşedintele CCI.

Pe 31 ianuarie se va desfăşura ceremonia oficială de înmînare a distincţiilor învingătorilor Concursului "Marca comercială a anului", la care au luat parte 82 de agenţi economici cu 97 de mărci comerciale.

Expoziţia "Fabricat în Moldova 2013" va fi vizitată de delegaţii ale oamenilor de afaceri şi Camerelor de Comerţ din România, Belarus, Rusia, Ucraina, Turcia, Bulgaria şi Germania, notează MOLDPRES.

Keywords:

expoziție , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
482 locuitori

Novocotovsc este un sat din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Sloibozia și la 106 km de Chișinău. Populaţia satului Novocotovsc alcătuia 482 de oameni în anul 2004. Satul Novocotovsc a fost înființat în anul 1927.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.