02 december 2022, 11:20 Moldovan reality views 3144
Tarifele la energia electrică pentru consumatorii casnici ai Premier Energy ar putea fi majorate cu 43%
02 december 2022, 11:20 Moldovan reality views 3144

Tarifele la energia electrică pentru consumatorii casnici ai Premier Energy ar putea fi majorate cu 43%

Tarifele la energia electrică pentru consumatorii casnici ai Premier Energy ar putea fi majorate cu 43% - pînă la 2,16 lei pe 1 kWh fără TVA.

Acest lucru este stipulat în proiectul de hotărîre publicat de Agenția Națională de Reglementare în Energetică, pe care autoritatea de reglementare în domeniul energiei intenționează să îl aprobe în cadrul ședinței sale din 16 februarie, transmite infomarket.md.

În document se spune că, consumatorii Premier Energy, ale căror instalații electrice sînt racordate la rețele de distribuție de joasă tensiune (0,4 kw), vor avea tariful la energia electrică majorat cu 43% - de la 151 de bani pe 1 kWh la 216 bani pe 1 kWh (fără TVA). Pentru consumatorii Premier Energy conectați la rețele de medie tensiune (6;10 kV), tariful poate fi majorat cu 47,2% - de la 125 la 184 de bani pe kWh, iar pentru cei conectați la rețele de înaltă tensiune (35; 110 kV), cu aproape 50,9% - de la 114 la 172 de bani pe kWh.

Hotărîrea ANRE este programată să intre în vigoare din ziua publicării sale. Anterior, directorul general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Veaceslav Untila, a menționat că tarifele la energia electrică pentru consumatorii finali din Moldova vor fi majorate în două etape. Următoarea etapă de majorare a tarifului la energia electrică ar urma să aibă loc după 1 aprilie, cînd va fi semnat noul contract de furnizare a energiei electrice și va fi cunoscut noul preț de achiziție și valoarea abaterilor negative ale companiilor de distribuție a energiei electrice.

De menționat că ultima ajustare a tarifelor la energia electrică pentru consumatorii finali din Republica Moldova a fost efectuată la sfîrșitul lunii ianuarie 2021, moment în care, printr-o decizie a ANRE, tarifele la energia electrică pentru consumatorii casnici au fost reduse cu 10,1%, ajungînd la 151 de bani pentru 1 kWh, începînd cu 1 februarie 2021.

Source: infomarket.md

Keywords:

lumina , tarife , majorare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1729
Populația:
1780 locuitori

Podoima este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Podoimiţa și Podoima. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Camenca și la 143 km de Chișinău. Populaţia satului Podoima alcătuia 1780 de locuitori în anul 2004. Satul Podoima a fost menționat documentar în anul 1729.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.