17 march 2022, 11:30 Moldovan reality views 2173
Șase cazuri noi de gripă sezonieră, confirmate în Moldova
Photo: xs.uz
17 march 2022, 11:30 Moldovan reality views 2173

Șase cazuri noi de gripă sezonieră, confirmate în Moldova

În perioada 7 - 13 martie, în R.Moldova au fost raportate șase cazuri noi de gripă sezonieră, anunță Agenția Națională pentru Sănătate Publică, informează Noi.md.

Patru cazuri au fost depistate în Chișinpu, și cîte un caz la Cimișlia și Rezina. Distribuția cazurilor după vîrste: 0-4 ani – 1 cazuri; 5-14 ani – 3 cazuri și mai mult de 65 ani – 2 cazuri.

În laboratoarele ANSP, au fost investigate la prezența virusurilor gripale, non-gripale și SARS-CoV-2, prin metoda molecular biologică, 29 de probe, dintre care în 2 probe s-a confirmat prezența virusului SARS-CoV-2 și în 3 probe s-a confirmat prezența virusului gripal de tip AH3N2.

 Datele ANSP mai arată că în perioada de referință morbiditatea prin infecții acute ale căilor respiratorii s-a aflat la nivelul de intensitate joasă, cu o descreștere de 4,7 %.

Menționăm că în perioada aprilie 2021 – marie 2022 au fost înregistrate 337 de cazuri de gripă.

 

Source: noi.md

Keywords:

Moldova , gripa , cazuri noi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XV
Populația:
25641 locuitori
Logo

Orhei este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Orhei.  Amplasat în partea centrală a republicii,  pe malul rîului Răut, oraşul Orhei este situat la o distanţă de 46 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia constituie 25641 locuitori. Primele menţiuni documentare ale Orheiului datează din ultima treime a secolului al XV-lea şi se referă la pîrcălabii cetăţii Orhei, situată la 18 km în aval pe cursul Răutului, loc cunoscut în prezent sub denumirea „Orheiul Vechi”.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.