18 april 2013, 09:56 Moldovan reality views 6291
18 april 2013, 09:56 Moldovan reality views 6291

Kievul insistă asupra întîlnirii liderilor Moldovei și Transnistriei

Kievul continuă să insiste asupra întrevederii dintre liderii Moldovei și Transnistriei în cadrul negocierilor în formatul ”5+2”, informează tv7.md.

”Sîntem de părere că întrevederea dintre lideri va fi una fructuoasă din punct de vedere al asigurării unei dinamici politice necesare pentru procesul de negocieri”, a anunțat miercuri, 17 aprilie, în cadrul unui briefing de la Kiev, reprezentantul permanent al Ucrainei la sediul central al organizațiilor internaționale de la Viena, Igor Prokopciuk.

El a anunțat că în perioada 23-24 mai la Odessa va avea loc o nouă ședință privind reglementarea conflictului transnistrean îm formatul ”5+2”. În prezent, potrivit lui, părțile lucrează la pregătirea acestei întîlniri.

După cum s-a anunțat anterior, ultima întîlnire în formatul ”5+2” a avut loc la Lvov în perioada 18-19 februarie a anului curent. Kievul a inițiat o întîlnire între prim-ministrul Moldovei Vlad Filat și liderul transnistrean Evghenii Șevciuk, dar ultimul a refuzat.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
0 locuitori

Armanca este o localitate dispărută din raionul Rîșcani. Aflată anterior în componența satului Vasileuți, amplasată la o distanță de 7 km de orașul Rîșcani și la 176 km de Chișinău. Satul a fost întemeiat la mijlocul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.