18 aprilie 2013, 09:56 Realitatea moldovenească views 6286
18 aprilie 2013, 09:56 Realitatea moldovenească views 6286

Kievul insistă asupra întîlnirii liderilor Moldovei și Transnistriei

Kievul continuă să insiste asupra întrevederii dintre liderii Moldovei și Transnistriei în cadrul negocierilor în formatul ”5+2”, informează tv7.md.

”Sîntem de părere că întrevederea dintre lideri va fi una fructuoasă din punct de vedere al asigurării unei dinamici politice necesare pentru procesul de negocieri”, a anunțat miercuri, 17 aprilie, în cadrul unui briefing de la Kiev, reprezentantul permanent al Ucrainei la sediul central al organizațiilor internaționale de la Viena, Igor Prokopciuk.

El a anunțat că în perioada 23-24 mai la Odessa va avea loc o nouă ședință privind reglementarea conflictului transnistrean îm formatul ”5+2”. În prezent, potrivit lui, părțile lucrează la pregătirea acestei întîlniri.

După cum s-a anunțat anterior, ultima întîlnire în formatul ”5+2” a avut loc la Lvov în perioada 18-19 februarie a anului curent. Kievul a inițiat o întîlnire între prim-ministrul Moldovei Vlad Filat și liderul transnistrean Evghenii Șevciuk, dar ultimul a refuzat.

Cuvinte cheie:

conflict , politica , Transnistria , Tratat , Moldova , Ucraina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
222 locuitori

Răuţelul Nou este un sat din cadrul comunei Hiliuţi, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Fălești și la 134 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 222 de oameni. Satul Răuţelul Nou a fost înființat în anul 1964.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.