08 september 2022, 12:30 Moldovan reality views 2501
Cum s-au schimbat tarifele pentru călătoriile interurbane în Moldova?
Photo: unica.md
08 september 2022, 12:30 Moldovan reality views 2501

Cum s-au schimbat tarifele pentru călătoriile interurbane în Moldova?

Tarifele la călătoriile interurbane s-au ieftinit dar oricum rămîn ridicate. Reducerea pentru toate categoriile de transportatori a fost de 2 bani per kilometru, anunță Agenția Națională Transport Auto.

Astfel, pentru transportatorii interraionali categoria II tariful a fost stabilit la 0,85 lei/km, iar pentru categoria I – 0,96lei/km.

Pentru transportatorii raionali tariful stabilit este de 0,95 lei/km categoria I și 1,06 lei/km categoria II.

Comparativ cu luna martie, cînd ANTA a început să stabilească tarifele călătoriilor, urmare a scumpirilor accentuate a carburanților, tarifele actuale s-au majorat cu 7,5% pentru categoria I la transportatorii raionali și cu 7,8% pentru categoria II.

Pentru transportatorii raionali tarifele au crescut cu 6,7% categoria I și respectiv cu 7% categoria II.

Urmare a dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova din data de 3 martie, ANTA a fost obligată să publice tarifele plafon care pot fi aplicate de operatorii de transport rutier. Decizia a fost luată pe fundalul scumpirii de la o zi la alta a prețurilor la carburanți.

 

 

Source: bani.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1612
Populația:
88 locuitori

Odobeşti este un sat din cadrul comunei Valea-Trestieni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Nisporeni și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 88 de oameni. Satul Odobeşti a fost menționat documentar în anul 1612.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.