30 december 2022, 17:00 Moldovan reality views 2470
Angajații primăriilor vor beneficia de indemnizații lunare neimpozabile
30 december 2022, 17:00 Moldovan reality views 2470

Angajații primăriilor vor beneficia de indemnizații lunare neimpozabile

Angajații primăriilor vor beneficia de indemnizații lunare neimpozabile. Parlamentul a adoptat astăzi, în lectura a doua, un proiect de lege în acest sens, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, autoritățile publice locale vor putea acorda personalului, angajat în conformitate cu statele de personal aprobate de Cancelaria de Stat, indemnizații lunare neimpozabile în mărime de până la 40% din suma anuală a salariilor de bază. Indicii de referință ai indemnizației vor fi stabiliți de către consiliile locale.

Totodată, este prevăzută modificarea indicatorilor privind capacitatea administrativă a autorităților publice locale, de la 30 la 50 la sută. Astfel, dacă cheltuielile administrative ale primăriei nu vor depăși 50% din veniturile proprii și defalcările de la impozitele și taxele de stat, primăria va putea acorda indemnizația lunară neimpozabilă pentru toți angajații, conform statelor de personal.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați ai Fracțiunii „Partidului Acțiune și Solidaritate".

Source: www.moldpres.md

Keywords:

primaria , indemnizatii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
272 locuitori

Alexăndreşti este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cucuieţii Vechi, Cucuieţii Noi, Ivăneşti și Alexăndreşti. Localitatea este situată la distanța de 13 km de orașul Rîșcani și la 198 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 272 de oameni. Satul Alexăndrești a fost menționat documentar în anul 1898.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.