06 october 2013, 13:19 Moldovan reality views 8706
06 october 2013, 13:19 Moldovan reality views 8706

Ucraina instalează un gard din sîrmă la hotarul cu Transnistria


Foto: tv7.md

Autorităţile ucrainene instalează un gard din sîrmă zincată în zona lacului de acumulare de la Cuciurgan, pentru a combate contrabanda cu mărfuri.

Lucrările de instalare a gardului sînt efectuate de Ucraina pe segmentul transnistrean al hotarului moldo-ucrainean. Deocamdată lucrările de construcţie au loc în zona lacului de acumulare de la Cuciurgan. Ucrainenii încearcă astfel să pună capăt contrabandei cu mărfuri, anunţă tv7.md.

Potrivit reprezentanţilor serviciilor secrete de la Tiraspol după instalarea gardului va fi "distrus complet mitul despre Transnistria ca gaură neagră a traficanţilor". Din sectorul de frontieră de 939 km care separă Republica Moldova de Ucraina, un segment de 405 km este controlat de autorităţile transnistrene şi aici ar exista mai multe porţiuni disputate.

Keywords:

Transnistria , Ucraina , hotar

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
273 locuitori

Pietrosul Nou este un sat din cadrul comunei Făleştii Noi, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Fălești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 273 de oameni. Satul Pietrosul Nou a fost înființat în anul 1921.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.