28 june 2023, 14:00 Moldovan reality views 1476
Sergiu Banari:
28 june 2023, 14:00 Moldovan reality views 1476

Sergiu Banari: "Nu poți rupe pe hîrtie ceea ce unește popoare frățești"

Politologul, economistul și omul de afaceri Serghei Banari a fost invitatul emisiunii "Большая игра". Banari a discutat despre problemele globale, inclusiv cele care afectează Republica Moldova, și s-a pronunțat cu privire la ruperea relațiilor cu CSI, relatează Noi.md.

Potrivit invitatului, niciun tratat de rupere a legăturilor cu CSI nu va putea afecta ruperea relațiilor dintre națiuni:

"Nu poți rupe pe hîrtie ceea ce leagă popoarele frățești prin istorie comună, credință comună, victorii comune și orice alte aspecte.

Niciun liberal nu ne poate forța pe noi să renunțăm la Dumnezeu, la patria noastră, la popoarele noastre frățești, și aici vreau să fiu absolut sincer: popoarele rus, belarus și ucrainean sînt frații noștri.

Chiar credeți că niște oameni trimiși de Fondul Monetar Internațional sau de Banca Mondială pot schimba codul nostru național, ADN-ul nostru?" a declarat politologul.

Reamintim că, la 17 mai, guvernul a denunțat două acorduri, semnate anterior cu Comunitatea Statelor Independente. Unul dintre ele se referă la schimbul de informații în probleme de protecție a frontierelor, iar celălalt se referă la condițiile generale de livrare a mărfurilor între statele membre ale CSI.

Republica Moldova a aderat la Comunitatea Statelor Independente în 1994. Georgia și Ucraina s-au retras din Comunitatea Statelor Independente (CSI) în 2008 și, respectiv, 2014.

Source: noi.md

Keywords:

Sergiu Banari , popor

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
1326 locuitori

Ciripcău este un sat şi comună din raionul Floreşti. Ciripcău este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Floreşti şi la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1326 de oameni. Satul Ciripcău a fost menționat documentar în anul 1619.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.