25 august 2023, 12:00 Moldovan reality views 1114
Perciun anunță majorarea burselor pentru studenții de la pedagogie
25 august 2023, 12:00 Moldovan reality views 1114

Perciun anunță majorarea burselor pentru studenții de la pedagogie

Bursele studenților de la pedagogie vor fi majorate pînă la nivelul unui salariu minim pe economie, anul viitor, a anunțat astăzi la conferința anuală a cadrelor didactice din raionul Soroca ministrul Educației, Dan Perciun.

Potrivit acestuia, în 2024, în școli ar urma să fie atrași 500 de tineri pedagogi. Dan Perciun a mai subliniat că absolvenții care vor avea o medie mai mică de 7 nu vor avea dreptul să devină profesori, transmite Noi.md cu referire la radiomoldova.md.

„Trebuie să pregătim noua generație și din păcate, an de an noi avem un număr constant de mic de tineri profesori. Trebuie să reușim în 2024 să atragem măcar 500 de tineri specialiști și să introducem media de admitere la pedagogie de cel puțin 7”, a declarat ministrul Educației.

Dan Perciun a mai precizat că prima lecție din data de 1 septembrie, va fi despre ”Moldova Europeană”. Amintim că anul trecut prima lecție a fost consacrată „Anului Recunoștinței”, dedicat eroilor căzuți în acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
482 locuitori

Izvoare este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Izvoare și Valea Norocului. Satul Izvoare se află la distanța de 15 km de orașul Sîngerei și la 88 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 482 de oameni. A fost menționat documentar în anul 1552 cu denumirea Loziile.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.