12 july 2023, 12:00 Moldovan reality views 1441
Valeriu Ostalep: „Odată cu alegerea noului președinte, pentru Moldova va începe o nouă etapă”. Partea 2
12 july 2023, 12:00 Moldovan reality views 1441

Valeriu Ostalep: „Odată cu alegerea noului președinte, pentru Moldova va începe o nouă etapă”. Partea 2

(Continuare. Începutul - 04.12.2023)

Familiarizăm în continuare cititorii cu cele mai importante fragmente din recentele interviuri oferite de politologul, analistul, directorul Institutului de Diplomație, Studii Politice și Probleme de Securitate, expert în securitate, fost ministru adjunct al Afacerilor Externe. Declarațiile au răsunat în emisiunea Nataliei Morari Podcast Politik și în emisiunea de autor a Ludmilei Belcencova «Тема». Ceea ce spune Valeriu Ostalep pare uneori dur, controversat, la limita admisibilului, însă, așa cum se spune, "nu poți scoate cuvintele dintr-un cîntec", iar această opinie ar fi util s-o citească nu doar criticii actualei guvernări, ci și reprezentanții acesteia, iar în acest sens publicăm acest material fără decupări. Iată ce a spus Valeriu Ostalep:

Despre necesitatea unei noi Constituții

La noi demult Constituția este încălcată, și fără îndoială următorii conducători ai statului trebuie să cugete asupra modificării Constituției țării, dat fiind că ea nu numai că este depășită, dar și pentru că toate mecanismele de respectare a ei au fost călcate în picioare. Și, desigur, avem nevoie de conducători noi, care să pună nu doar problema restabilirii suveranității, dar și a unei Constituții noi, în care să fie descrise exact mecanismele cum să nu dăm posibilitate unor asemenea indivizi să aducă situația la starea pe care o avem astăzi.

Despre marii actori

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1833
Populația:
1840 locuitori

Carabetovca este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Carabetovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 12 km de orașul Basarabeasca și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1840 de oameni. Satul Carabetovca a fost menționat documentar în anul 1833.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.