12 november 2023, 17:00 Moldovan reality views 1220
Mai mulți angajați de la Calea Ferată a Moldovei stau cîteva luni fără salariu
12 november 2023, 17:00 Moldovan reality views 1220

Mai mulți angajați de la Calea Ferată a Moldovei stau cîteva luni fără salariu

Calea Ferată a Moldovei (CFM) are din nou probleme financiare. Mai mult de jumătate din angajații întreprinderii nu și-au ridicat salariile de trei luni.

Cel mai grav este că administrația nu știe cînd va fi soluționată problema. Directorul CFM spune că este în căutarea de soluții.

„Dacă ar fi să cunosc o dată, aș putea să va spun. Lucrăm la mai multe soluții, sper că timp de o lună o să avem succes măcar cu una din ele”, spune directorul general al Î.S. „Calea Ferată din RM” Oleg Tofilat.

Pe de altă parte, președintele Federaţiei Sindicale a Feroviarilor din Moldova susține că a anunțat despre această problemă și reprezentanții Guvernului.

„Din 36 de filiale au primit salariu pe septembrie numai 14, 22 nu au primit. Noi ridcăm peste tot întrebarea, inclusiv la Guvern”, mai spun președintele Federaţiei Sindicale a Feroviarilor din Moldova, Ion Zaporojan, notează Noi.md cu referire la tv8.

Responsabilii Ministerului Infrastructurii au spus că responsabili să răspundă la acest subiect sînt cei de la Agenția Proprietății Publice. Ultimii au spus că CFM este la autogestiune.

„Întreprinderea de stat Calea Ferată este la autogestiune și Agenția Proprietății Publice, ca fondator, nu se poate implica în procesele financiare ale întreprinderii care este dependentă de volumul de mărfuri transportate și încasări.

Situația va fi clară doar cînd ne vom întruni în consiliul de administrare și ulterior ne vom putea pronunța. APP urmărește cu atenție acest subiect”, spune purtător de cuvînt al Agenția Proprietății Publice, Ghenadie Vasilachi.

În anii 2020 şi 2021, CFM a fost la un prag de faliment din cauza problemelor financiare, iar angajaţii nu şi-au primit salariile chiar şi jumătate de an. La Calea Ferată din Moldova sînt aproape 6 mii de angajati.

Source: noi.md

Keywords:

calea ferata , CFM , salariu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
2930 locuitori

Răscăieţi este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Din componenţa comunei fac parte localităţile Răscăieţi și Răscăieţii Noi. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ștefan Vodă și la 111 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2930 de oameni. Satul Răscăieţi a fost menționat documentar în anul 1595.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.