12 december 2023, 15:00 Moldovan reality views 1117
Colectivul Spitalului de Dermatologie anunță grevă
12 december 2023, 15:00 Moldovan reality views 1117

Colectivul Spitalului de Dermatologie anunță grevă

Colectivul Spitalului Dermatologie și Maladii Comunicabile își asumă dreptul să declare grevă generală și acțiune de nesupunere civică.

Potrivit unui comunicat al instituției, astfel de decizie a fost luată la Adunarea Generală a colaboratorilor cu vot unanim, în cazul în care Ministerul Sănătății nu se dezice de intenția de a lichida spitalul, începînd cu 1 ianuarie 2024, prin fuzionarea cu Spitalul de Boli Infecțioase Toma Ciorbă, transmite unimedia.

„Petiția a fost semnată de către întreg colectivul medical și non medical al Spitalului Dermatologie și Maladii Comunicabile și este adresată către Președinta R. Moldova, Președintele Parlamentului R. Moldova, Prim-Ministru, Oficiul Avocatul Poporului, Biroului Regional OMS, Curtea Europeană de protecție a Dreptului Omului, Ambasadele acreditate în R. Moldova, Sindicatul Sănătatea”, menționează instituția medicală.

„Noi, angajații Spitalului Dermatologie și Maladii Comunicabile, sîntem profund dezamăgiți și nemulțumiți în vederea proiectului Hotărîrii de Guvern, privind fuzionarea celor două instituții, respectiv, instituția în care activăm și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”.

Ne expunem indignarea și asupra faptului că noi, angajații instituției ce urmează a fi absorbită, aflăm despre reorganizare din mass-media, respectiv niciun reprezentant al Ministerului Sănătății nu a considerat că e necesar de a ne informa”, se menționează în petiție.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1794
Populația:
2816 locuitori

Cania este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iepureni și Cania. Localitatea se află la distanța de 2 km de orașul Cantemir și la 118 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2816 oameni. Satul Cania a fost menționat documentar în anul 1794.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.