12 decembrie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 1157
Colectivul Spitalului de Dermatologie anunță grevă
12 decembrie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 1157

Colectivul Spitalului de Dermatologie anunță grevă

Colectivul Spitalului Dermatologie și Maladii Comunicabile își asumă dreptul să declare grevă generală și acțiune de nesupunere civică.

Potrivit unui comunicat al instituției, astfel de decizie a fost luată la Adunarea Generală a colaboratorilor cu vot unanim, în cazul în care Ministerul Sănătății nu se dezice de intenția de a lichida spitalul, începînd cu 1 ianuarie 2024, prin fuzionarea cu Spitalul de Boli Infecțioase Toma Ciorbă, transmite unimedia.

„Petiția a fost semnată de către întreg colectivul medical și non medical al Spitalului Dermatologie și Maladii Comunicabile și este adresată către Președinta R. Moldova, Președintele Parlamentului R. Moldova, Prim-Ministru, Oficiul Avocatul Poporului, Biroului Regional OMS, Curtea Europeană de protecție a Dreptului Omului, Ambasadele acreditate în R. Moldova, Sindicatul Sănătatea”, menționează instituția medicală.

„Noi, angajații Spitalului Dermatologie și Maladii Comunicabile, sîntem profund dezamăgiți și nemulțumiți în vederea proiectului Hotărîrii de Guvern, privind fuzionarea celor două instituții, respectiv, instituția în care activăm și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”.

Ne expunem indignarea și asupra faptului că noi, angajații instituției ce urmează a fi absorbită, aflăm despre reorganizare din mass-media, respectiv niciun reprezentant al Ministerului Sănătății nu a considerat că e necesar de a ne informa”, se menționează în petiție.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Spitalul de Dermatologie , greva

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
3041 locuitori

Căinarii Vechi este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Floriceni și Căinarii Vechi. Localitatea se află la distanța de este 25 km de oraşul Soroca şi la 151 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3041 de oameni Satul Căinarii Vechi a fost menționat documentar în anul 1570.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.