21 february 2024, 16:00 Moldovan reality views 1113
Poliția de Frontieră își va extinde flota de drone
21 february 2024, 16:00 Moldovan reality views 1113

Poliția de Frontieră își va extinde flota de drone

Poliția de Frontieră își va extinde flota de drone și sistemul de doborîre a dronelor.

În prezent, potrivit comisarului-principal Ruslan Gălușca, flota Poliției de Frontieră (PF) numără în jur de 60 de drone și „cîteva sisteme anti-drone” și că „la sigur, această cifră va fi extinsă.”

Cu drone sînt dotate patrulele de polițiști de frontieră pentru o mai bună monitorizare a unor segmente de frontieră. Șeful PF spune în podcast că această nouă componentă a Poliției de Frontieră deja a livrat rezultate, cu ajutorul dronelor fiind fixate mai multe încălcări și depistate canale de traversare ilegală a frontierei, notează Noi.md cu referire la moldova.europalibera.

Totodată, Ruslan Gălușca a menționat că va fi extins și sistemul de doborîre a dronelor, deoarece „cei cu interese ilegale la frontieră” folosesc, la rîndul lor, drone pentru transportarea mărfurilor de contrabandă sau de cercetare a terenurilor la frontieră sau de identificarea a patrulelor PF.

Șeful PF mai spune că, în acest sens, instituția și-a revizuit bugetul, dar are și „o susținere bună” în cadrul unor proiecte finanțate de parteneri externi.

Gălușca a mai precizat că un alt obiectiv al PF e „să facem frontiera cît mai inteligentă, pentru a avea o rază de acoperire cît mai mare cu mijloace tehnice”, astfel ca deficitul de personal [în prezent – circa 20%] să nu fie resimțit.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
226 locuitori

Iliciovca este un sat din cadrul comunei Şalvirii Vechi, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Drochia și la 193 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 226 de oameni. Satul Iliciovca a fost menționat documentar în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.