29 february 2024, 09:30 Moldovan reality views 930
Comentariul Biroul politici de reintegrare în legătură cu declaraţiile lansate de cître Tiraspol
29 february 2024, 09:30 Moldovan reality views 930

Comentariul Biroul politici de reintegrare în legătură cu declaraţiile lansate de cître Tiraspol

Biroul pentru politici de reintegrare respinge declarațiile propagandistice venite de la Tiraspol, amintind că regiunea transnistreană beneficiază de pe urma politicilor de pace, securitate și integrare economică cu UE, avantajoase pentru toți cetățenii.

Miercuri, autoproclamata Republică Moldovenească Nistreană a cerut ajutor Rusiei și mai multor structuri și organizații internaționale, din cauza blocadei economice tot mai mari din partea Republicii Moldova.

Rezoluția corespunzătoare a fost adoptată de congresul deputaților din cadrul autoproclamatei RMN. Aceștia au susținut decizia de a adresa o astfel de cerere Consiliului Federației Ruse și Dumei de Stat, ținînd cont de faptul că în Transnistria trăiesc peste 220.000 de cetățeni ruși.

Tiraspolul a reamintit, de asemenea, experiența pozitivă unică de menținere a păcii în regiune și statutul Moscovei de garant și mediator în procesul de negocieri.

De asemenea, se menționează faptul că deputații vor face apel la secretarul general al ONU cu rugămintea de a ține cont de drepturile inalienabile ale poporului transnistrean, la participanții procesului internațional de negocieri în formatul 5+2 și la OSCE pentru a influența autoritățile de la Chișinău.

De asemenea, s-a decis solicitarea Adunării Interparlamentare a statelor membre ale CSI de a preveni o escaladare a conflictului pe Nistru, s-a hotărît adresarea către Parlamentul Uniunii Europene solicitîndu-i să depună eforturi pentru a preveni presiunea din partea Chișinăului şi încălcarea drepturilor şi libertăţilor transnistrenilor, precum și va fi adoptat un apel către Comitetul Internațional al Crucii Roșii, pentru a asigura condiţii pentru asigurarea drepturilor sociale şi umanitare, intereselor şi libertăţilor tuturor locuitorilor din Transnistria.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1961
Populația:
19 locuitori

Teliţa Nouă este un sat din cadrul comunei Teliţa, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Anenii Noi și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 19 oameni. Satul Teliţa Nouă a fost înființat în anul 1961.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.