Go to section: Music
24 may 2015, 10:00 Music views 10533
Eurovision 2016 se va desfăşura în Suedia
24 may 2015, 10:00 Music views 10533

Eurovision 2016 se va desfăşura în Suedia

Suedia a câştigat Eurovision Song Contest (ESC) cu piesa „Heroes", interpretată de Måns Zelmerlöw. El a obţinut un total de 365 de puncte. Pe locul al doilea s-a clasat Rusia, cu 303 puncte, iar pe locul al treilea - Italia, cu 292 de puncte.

Pe scena de la Wiener Stadthalle au evoluat reprezentanții a 27 de țări: Slovenia, Franța, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, România, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaijan, Rusia, Albania, Italia.

Reprezentanţii României, trupa Voltaj, au obţinut un total de 35 de puncte și s-au plasat pe locul 15 în clasamentul general.

Republica Moldova a oferit punctajul maxim (12 puncte) României, 10 puncte - Rusiei și 8 puncte - Suediei.

Republica Moldova a participat pentru a 11-a oară în această competiție. În acest an, reprezentantul țării noastre, Eduard Romanyuta, cu piesa „I want your love" nu a reușit să se califice în marea finală.

ESC este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: Abba, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.

Source: trm.md

Keywords:

Eurovision , muzica , concurs , Suedia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
854 locuitori

Cîietu este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cîietu și Dimitrova. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Cantemir și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 854 de oameni. Satul Cîietu a fost menționat documentar în anul 1807.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.