Go to section: Music
04 november 2018, 15:38 Music views 19801
Dan Bălan, despre piesa „Allegro Ventigo”: Am cîntat și în limba moldovenească (Video)
04 november 2018, 15:38 Music views 19801

Dan Bălan, despre piesa „Allegro Ventigo”: Am cîntat și în limba moldovenească (Video)

Interpretul și compozitorul moldovean, Dan Bălan, a oferit un interviu în România după 6 ani în care a fost plecat peste ocean.

Astfel, acesta a fost invitat astăzi la Kiss FM, alături de Matteo, pentru a vorbi despre colaborarea la melodia „Allegro Ventigo".

Printre primele întrebări oferite artistului a fost cea legată de limba în care a fost scrisă piesa „Allegro Ventigo". Dan Bălan a ales să menționeze că e limba moldovenească plină de regionalisme. Mai mult de atît, el a căutat mult un artist care să cunoască această limbă.

„Mă gîndeam cine în România mai cunoaște limba moldovenească. Am simțit că Matteo e cel care mai știe și uite așa am ajuns să colaborăm", a menționat Dan Bălan.

Deși adevărul nu a fost aflat și nici limba în care este cîntată piesa „Allegro Ventigo" nu se știe, ea a reușit să adune peste 9 milioane de vizualizări pe YouTube.

Pe parcursul interviului, Dan Bălan și-a reamintit și de perioada cînd făcea parte din O-Zone și momentele în care unele piese de pe album au devenit hituri în zeci de țări.

Mai multe declarații găsiți mai jos.

Source: zugo.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1157 locuitori

Mereşeuca este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Mereşeuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 18 km de orașul Ocnița și la 218 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1157 de oameni. Satul Mereșeuca a fost menționat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.