22 november 2014, 10:52 Kaleidoscope views 7192
Britanicii vor să îngroape pe Lună ADN uman și fotografii
Photo: lunarmissionone.com
22 november 2014, 10:52 Kaleidoscope views 7192

Britanicii vor să îngroape pe Lună ADN uman și fotografii

Compania Lunar Missions intenționează să strîngă 500 milioane lire sterline pentru finanțarea trimiterii pe Lună a unei sonde de cercetare, relatează BBC.

"Orice locuitor de pe Terra poate participa la proiect, contribuind cu niște bani, cîteva lire sterline. Sonda Lunar Mission One va permite oamenilor de știință să-și îmbogățeasca bagajul de cunoștințe despre cum s-a format Pămîntul și satelitul natural al acestuia", a declarat șeful proiectului, David Ayron.

Cei care vor ajuta financiar la transpunerea în practică a proiectului vor putea trimite pe Lună, într-o capsulă specială, cîteva informații despre sine. Toate datele vor fi nregistrate pe un suport electronic.

Astfel, pentru cîteva lire sterline poți trimite un scurt mesaj, fotografii personale. Pentru o mostră de par, contribuția se ridică la 50 de lire sterline și ajunge la 200 de lire în cazul unui film video.

In plus, sonda va transporta pe Lună informații legate de istoria omenirii, iar toate datele se vor afla în subsolul lunar chiar și în cazul în care viața pe Terra va dispărea, dintr-un motiv sau altul.

Source: incomemagazine.ro

Keywords:

luna , om , ADN

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1527
Populația:
534 locuitori

Găureni este un sat din cadrul comunei Zîmbreni, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Ialoveni și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 534 de oameni. Satul Găureni a fost menționat documentar în anul 1527.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.