08 august 2017, 10:45 Kaleidoscope views 5277
Cum a fost văzută eclipsa parțială de Lună pe internet (Video)
08 august 2017, 10:45 Kaleidoscope views 5277

Cum a fost văzută eclipsa parțială de Lună pe internet (Video)

Eclipsa parțială de Lună a avut loc astăzi. Aceasta a debutat începînd cu ora 18:49 și a fost observată și în Republica Moldova. Fenomenul astronomic a fost transmis live pe rețele de socializare și este urmărit de mii de internauți.

Eclipsa va dura pînă aproape de miezul nopții, la 23:51 încheindu-se acest fenomen astronomic. Fenomenul a putut fi văzut începînd cu ora 20:20, cînd satelitul natural al Pămîntului a răsărit.

Va trebui să vă uitați spre est-sud-est pentru a putea vedea Luna și ar fi ideal să aveți un orizont deschis, deoarece aceasta nu se va afla la o altitudine foarte mare. În rest, eclipsa va putea fi urmărită de pe întregul teritoriu Republicii Moldova, cît timp și condițiile meteo permit observația.

La 21:20 a avut loc faza maximă a acestei eclipse de Lună, moment în care partea de jos a discului va fi acoperită de umbra Pămîntului, căpătînd o culoare roșiatică.

Începînd cu ora 22:18, Luna va ieși din umbra planetei, iar la ora 23:51 aceasta va reveni la "normal".

Următoarea eclipsă de Lună vizibilă va avea loc pe 31 ianuarie 2018 și va putea fi observată tot ca o eclipsă parțială.

Source: www.realitatea.md

Keywords:

eclipsa , luna , cosmos

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1432
Populația:
1661 locuitori

Medveja este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Medveja şi Slobozia-Medveja. Satul Medveja se află la o distanță de 25 km de oraşul Briceni, la 3 km de staţia de cale ferată Medveja,  270 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Medveja constituia 1661 de oameni. Prima atestare documentară a satului Medveja datează din 1 august 1432.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.