08 august 2017, 10:45 Caleidoscop views 5263
Cum a fost văzută eclipsa parțială de Lună pe internet (Video)
08 august 2017, 10:45 Caleidoscop views 5263

Cum a fost văzută eclipsa parțială de Lună pe internet (Video)

Eclipsa parțială de Lună a avut loc astăzi. Aceasta a debutat începînd cu ora 18:49 și a fost observată și în Republica Moldova. Fenomenul astronomic a fost transmis live pe rețele de socializare și este urmărit de mii de internauți.

Eclipsa va dura pînă aproape de miezul nopții, la 23:51 încheindu-se acest fenomen astronomic. Fenomenul a putut fi văzut începînd cu ora 20:20, cînd satelitul natural al Pămîntului a răsărit.

Va trebui să vă uitați spre est-sud-est pentru a putea vedea Luna și ar fi ideal să aveți un orizont deschis, deoarece aceasta nu se va afla la o altitudine foarte mare. În rest, eclipsa va putea fi urmărită de pe întregul teritoriu Republicii Moldova, cît timp și condițiile meteo permit observația.

La 21:20 a avut loc faza maximă a acestei eclipse de Lună, moment în care partea de jos a discului va fi acoperită de umbra Pămîntului, căpătînd o culoare roșiatică.

Începînd cu ora 22:18, Luna va ieși din umbra planetei, iar la ora 23:51 aceasta va reveni la "normal".

Următoarea eclipsă de Lună vizibilă va avea loc pe 31 ianuarie 2018 și va putea fi observată tot ca o eclipsă parțială.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

eclipsa , luna , cosmos

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
866 locuitori

Mărculeşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Mărculeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 4 km de orașul Florești și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 866 de oameni. Satul Mărculești a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.