13 april 2018, 15:45 Kaleidoscope views 11735
13 april 2018, 15:45 Kaleidoscope views 11735

Cum apreciem frumusețea

Aşa cum a spus Oscar Wilde, frumuseţea este în ochii privitorului, dar, vorbind despre artă, frumusetea pare a fi ceva universal. Noile cercetări neurologice sugerează o oarecare înţelegere a acestui paradox estetic, relatează www.livescience.com.

Rezultatele arată că atunci cînd privesc o operă de artă la toate persoanele se activizează aceleaşi părţi ale creierului. O echipă de experţi de la Universitatea din New York a arătat participanților imaginile a 109 opere de artă a diferitor culturi, epoci şi stiluri, precum şi pe diferite teme. Voluntarii au fost rugaţi să răspundă la întrebarea cît de mult o anumită operă de artă îi impresionează pe ei.

Aparent, emoțiile estetice activau creierul în acelaşi mod la toţi oamenii, dar zonele activate erau legate de intensitatea experienţei estetice individuale ceea ce ajută la explicarea de ce aceste "sentimente" sînt ceva strict individual, dar şi universal.

Keywords:

arta , frumusete

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769–1774
Populația:
1213 locuitori

Popencu este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chirov, Vladimirovca, Popencu și Zăzuleni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 91 km de Chișinău. Populaţia satului Popencu alcătuia 1213 oameni în anul 2012. Satul Popencu a fost menționat documentar între anii 1769 – 1774.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.