06 april 2020, 12:00 Kaleidoscope views 18454
06 april 2020, 12:00 Kaleidoscope views 18454

De ce au bunicii un rol crucial în evoluţia speciei umane

Bunicii îşi adoră nepoţii, contribuie la creşterea lor şi le oferă sfaturi înţelepte, însă este posibil să aibă încă un rol crucial, potrivit presei străine. Suportul moral şi financiar pe care îl acordă nepoţilor îi ajută pe aceştia să crească sănătos şi să treacă peste încercările mai grele, cum ar fi divorţul părinţilor.

Astfel, bunicii ajută la supravieţuirea speciei umane, arată un studiu al cercetătorilor elveţieni şi australieni.

Spre exemplu, copiii cu bunici mai tinere trăiesc, în general, mai mult decît cei cu bunici mai în vîrstă.

Cercetarea a relevat că bunica maternă este cea mai apropiată de nepot, fiindcă ADN-ul ei este cel mai asemănător cu al nepotului dintre toţi cei patru bunici. Urmează, apoi, bunicul matern, în timp ce bunicul patern arată cel mai mic interes în creşterea nepoţilor.

Studiul a mai arătat că nu doar nepoţii au de cîştigat din relaţia cu bunicii, reciproca fiind şi ea valabilă. Cercetătorul David Coall de la Universitatea din Australia de Vest susţine că, în creşterea nepoţilor, bunicii ar putea fi motivaţi de ideea că va avea cine să aibă grijă de ei la bătrîneţe.

Apoi, bunicii care petrec mult timp alături de nepoţi fac mai multă mişcare decît ceilalţi, mai arată studiul.

În schimb, dacă îşi ocupă o parte prea mare din zi avînd grijă de nepoţi, bunicii ar putea ajunge să fie epuizaţi şi mai săraci, avertizează cercetarea.

Keywords:

copii , evolutie , om

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
385 locuitori

Lucăceni este un sat din cadrul comunei Horeşti, raionul Făleşti. Satul Lucăceni este situat la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 385 de oameni. Documentar satul Lucăceni este menţionat la 3 iunie 1429.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.