10 march 2018, 12:00 Kaleidoscope views 8326
Zece profesii ale viitorului: ce va fi în anul 2025 și după el?
10 march 2018, 12:00 Kaleidoscope views 8326

Zece profesii ale viitorului: ce va fi în anul 2025 și după el?

Cei de la Microsoft și The Future Laboratory au decis să afle cum va arăta piața muncii peste 8-10 ani. Investigațiile companiei împreună cu comentariile experților au apărut în publicațiile străine.

În opinia specialiștilor, printre care - savanți cu renume, analiști și tehnologi,- sferele cele mai populare printre absolvenți vor fi cosmosul și realitatea virtuală. Cercetătorii au convingerea, că în pofida părerilor persistente, roboții nu-i vor înlocui pe oameni, ba din contra, în era tehnologiilor digitale vor exista mai multe oportunități pentru dezvoltarea profesională și personală.

Autorii studiului presupun, că 65% dintre cei care învață la școală sau facultate, vor deține funcții care în prezent încă nu există. Experții intervievați au optat pentru ca tinerii să obțină un șir de cunoștințe și abilități noi, în încercarea de a se distanța de modelul tradițional de educare, care presupune o specializare mai îngustă. «Vedem cum tot mai mulți studenți se neliniștesc pentru viitorul lor. Ei nu se simt pregătiți pentru a activa în condițiile tehnologiilor noi, care îi depășesc»,- spune reprezentantul Microsoft Ryan Asdourian.

«Tot mai importantă devine prezența abilităților în mai multe domenii simultan, — continuă și Steve Toz , redactor The Future Laboratory și unul dintre autorii raportului. — Să zicem, designerul habitatului virtual trebuie să aibă și competența unui redactor. Această profesie se mai aseamănă cu cea de designer jocuri. Cred că un asemenea specialist va mai avea nevoie și de calificarea unui arhitect sau psiholog, pentru a putea răspunde la cele mai actuale întrebări. Spre exemplu, v-ați întrebat vre-odată de ce oamenilor le place să stea sub copaci ? Și cum să transformi asta într-o realitate virtuală ?

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

viitor , profesie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
802 locuitori

Rediul Mare (Stație de Cale Ferată) este o localitate din cadrul comunei Grinăuți-Moldova, raionul Ocniţa. Localitatea este situată la o distanță de 11 km de orașul Ocnița și la 231 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 802 oameni. Localitatea Rediul Mare (Stație de Cale Ferată) a fost înregistrată oficial în anul 1955.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.