03 octombrie 2018, 12:00 Caleidoscop views 8322
Zece profesii ale viitorului: ce va fi în anul 2025 și după el?
03 octombrie 2018, 12:00 Caleidoscop views 8322

Zece profesii ale viitorului: ce va fi în anul 2025 și după el?

Cei de la Microsoft și The Future Laboratory au decis să afle cum va arăta piața muncii peste 8-10 ani. Investigațiile companiei împreună cu comentariile experților au apărut în publicațiile străine.

În opinia specialiștilor, printre care - savanți cu renume, analiști și tehnologi,- sferele cele mai populare printre absolvenți vor fi cosmosul și realitatea virtuală. Cercetătorii au convingerea, că în pofida părerilor persistente, roboții nu-i vor înlocui pe oameni, ba din contra, în era tehnologiilor digitale vor exista mai multe oportunități pentru dezvoltarea profesională și personală.

Autorii studiului presupun, că 65% dintre cei care învață la școală sau facultate, vor deține funcții care în prezent încă nu există. Experții intervievați au optat pentru ca tinerii să obțină un șir de cunoștințe și abilități noi, în încercarea de a se distanța de modelul tradițional de educare, care presupune o specializare mai îngustă. «Vedem cum tot mai mulți studenți se neliniștesc pentru viitorul lor. Ei nu se simt pregătiți pentru a activa în condițiile tehnologiilor noi, care îi depășesc»,- spune reprezentantul Microsoft Ryan Asdourian.

«Tot mai importantă devine prezența abilităților în mai multe domenii simultan, — continuă și Steve Toz , redactor The Future Laboratory și unul dintre autorii raportului. — Să zicem, designerul habitatului virtual trebuie să aibă și competența unui redactor. Această profesie se mai aseamănă cu cea de designer jocuri. Cred că un asemenea specialist va mai avea nevoie și de calificarea unui arhitect sau psiholog, pentru a putea răspunde la cele mai actuale întrebări. Spre exemplu, v-ați întrebat vre-odată de ce oamenilor le place să stea sub copaci ? Și cum să transformi asta într-o realitate virtuală ?

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

viitor , profesie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1668
Populația:
171 locuitori

Zăicani este un sat din cadrul comunei Ratuş, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 11 km de oraşul Teleneşti şi la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 171 de oameni. Satul Zăicani a fost menționat documentar în anul 1668.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.