09 may 2015, 10:40 Kaleidoscope views 19559
09 may 2015, 10:40 Kaleidoscope views 19559

Universul va înmărmuri?


Foto: bigmir.net 

Profesorul Jose Senovilla de la Universitatea din Bilbao e de părere că, în ciuda faptului că nouă ni se pare uneori că timpul zboară mai repede decît de obicei, adevărul e exact invers: timpul se derulează din ce în ce mai încet.

Potrivit profesorului care a acordat un interviu publicaţiei New Scientist, timpul a apărut odată cu Big Bang-ul, iar la fel de bine poate să dispară.

Ba mai mult, timpul a început să se deruleze mai încet, chiar dacă imperceptibil pentru oameni, iar la final, cînd se va termina şi se va opri, universul şi toate lucrurile din el vor rămîne "îngheţate", ca într-o fotografie.

Din fericire, acest final tăcut va avea loc peste miliarde de ani, iar pînă atunci e aproape imposibil ca Terra să mai existe. Dar, alte civilizaţii, de pe alte planete şi toate corpurile cereşti care sînt "dependente" de timp aşa cum îl ştim vor rămîne prinse în neant, dincolo de timp.

Teoria sa este susţinută de cîţiva colegi, profesori universitari, dar şi de specalişti în cosmologie.

Keywords:

teorie , Univers , timp

Comments

 (1)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1734
Populația:
1084 locuitori

Hruşca este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frunzăuca și Hruşca. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Camenca și la 177 km de Chișinău. Populaţia satului Hruşca alcătuia 1084 de oameni în anul 2011. Satul Hrușca a fost atestat documentar în anul 1734.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.