08 october 2023, 10:30 Kaleidoscope views 1169

08 october 2023, 10:30 Kaleidoscope views 1169

"Tulipomania: Florile care au fost în vârful epocii" ©

Istoria florilor de XOstudioFLOWERS

În lumea florilor, există unele care au puterea de a zgudui economiile națiunilor. Printre acestea se numără lalelele, frumusețile dintre florile care și-au ocupat locul în istoria economiei mondiale. Dar frumusețea acestor petale delicate a devenit nu doar o sursă de admirație, ci și o adevărată febră care a zguduit Olanda în secolul al XVII-lea.

Originare din Persia antică, lalelele au cucerit inimile cunoscătorilor de frumos prin culoarea și forma lor. Odată cu apariția secolului al XVI-lea au ajuns în Imperiul Otoman și au devenit un simbol al bogăției. Cu toate acestea, istoria lalelelor ca actori economici excepționali a început în Olanda.

Olanda colorată a secolului al XVII-lea își trăia epoca de aur. În această perioadă, lalelele au devenit mai mult decât simple flori - au devenit un obiect al pasiunii și al dorinței. Bulbii de lalele au ajuns la statutul de aur, iar prețurile lor au depășit orice limită. Cererea a depășit toate așteptările, creând o febră fără precedent.

Apogeul "maniei lalelelor" a avut loc în 1637, când Olanda a plonjat într-o frenezie investițională. Oamenii tranzacționau bulbii de lalele ca pe niște acțiuni prețioase, iar prețurile lor au explodat. Dar ploaia de aur nu a putut dura la nesfârșit. În primăvara aceluiași an, boom-ul s-a prăbușit, iar prețurile lalelelor s-au prăbușit, lăsându-i pe mulți îndurerați.

Povestea "maniei lalelelor" rămâne un episod unic în istoria economică. Ea conține o adevărată lecție despre cum pasiunea pentru frumusețe și entuziasm poate duce la schimbări extrem de vizibile ale masei monetare.

Tulipomania a fost, astfel, cel mai surprinzător și unic episod din istoria economiei mondiale. Cu toate acestea, lalelele au rămas pentru totdeauna în cultura și în inimile oamenilor. Astăzi ele continuă să fie un simbol al frumuseții și eleganței, iar XOstudio FLOWERSpăstrează și continuă tradiția de a crea compoziții magnifice cu aceste flori unice.

Citiți mai multe despre această poveste la - https://xoflowers.md/mania-lalelelor/

Source: noi.md  

Keywords:

flori

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1865
Populația:
1322 locuitori

Victorovca este un sat din cadrul comunei Ciobalaccia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Cantemir și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1322 de oameni. Satul Victorovca a fost menționat documentar în anul 1865.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.