15 october 2014, 14:44 Kaleidoscope views 11007
15 october 2014, 14:44 Kaleidoscope views 11007

A fost găsită gena pesimismului


Foto: stiri.yahoo.com

Incapacitatea de a vedea jumătatea plină a paharului, sau pesimismul, de care „sufreră" unii oameni ar putea avea o bază genetică, potrivit unui studiu al cercetătorilor canadieni de la Universitatea din British Columbia. Oamenii de ştiinţă spun că o variană a unei gene ar fi cea care face ca lucrurile negative să fie mai vizibile decât cele pozitive pentru o parte dintre noi.

Potrivit popsci.com, 207 oameni au fos testaţi pentru o variantă a genei ADRA2B, despre care s-a spus anterior că determină o abilitate sporită de a codifica amintirile legate de emoţii. În plus, ei au fost supuşi unui test de percepţie, în cadrul căruia le-a fost verificată abilitatea de a recunoaşte 84 de cuvinte care se succed rapid. Potrivit cercetătorilor, toţi participanţii au reuşit să identifice o parte dintre cuvintele încărcate emoţional, însă cei în cazul cărora a fost identificată varianta genetică menţionată au perceput într-o mai mare măsură cuvintele negative decât cele pozitive, filtrul lor emoţional fiind mai sensibil la stimulii negativi.

„Descoperirile sugerează că oamenii percep emoţiile, parţial, prin intermediul unor ochelari coloraţi genetic şi că variaţiile biologice la nivel genetic pot juca un rol semnificativ în diferenţele individuale de percepţie", a declarat Rebecca Todd, coordonatorul studiului. Potrivit unor cercetări anterioare, variaţia genetică responsabilă de reacţile pesimiste apare la aproximativ 30% din populaţie.

Source: ro.stiri.yahoo.com

Keywords:

sanatate , genetica , descoperire

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1618
Populația:
12105 locuitori

Nisporeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Nisporeni. Amplasat în partea de vest a republicii, în Codrii Moldovei, de-a lungul rîului Nîrnova, oraşul Nisporeni este situat la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12105 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii Nisporeni se regăseşte în documentul de hotărnicire a moşiilor dat de domnitorul Moldovei, Gaspar Vodă, în anul 1618. 

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.