15 octombrie 2014, 14:44 Caleidoscop views 11009
15 octombrie 2014, 14:44 Caleidoscop views 11009

A fost găsită gena pesimismului


Foto: stiri.yahoo.com

Incapacitatea de a vedea jumătatea plină a paharului, sau pesimismul, de care „sufreră" unii oameni ar putea avea o bază genetică, potrivit unui studiu al cercetătorilor canadieni de la Universitatea din British Columbia. Oamenii de ştiinţă spun că o variană a unei gene ar fi cea care face ca lucrurile negative să fie mai vizibile decât cele pozitive pentru o parte dintre noi.

Potrivit popsci.com, 207 oameni au fos testaţi pentru o variantă a genei ADRA2B, despre care s-a spus anterior că determină o abilitate sporită de a codifica amintirile legate de emoţii. În plus, ei au fost supuşi unui test de percepţie, în cadrul căruia le-a fost verificată abilitatea de a recunoaşte 84 de cuvinte care se succed rapid. Potrivit cercetătorilor, toţi participanţii au reuşit să identifice o parte dintre cuvintele încărcate emoţional, însă cei în cazul cărora a fost identificată varianta genetică menţionată au perceput într-o mai mare măsură cuvintele negative decât cele pozitive, filtrul lor emoţional fiind mai sensibil la stimulii negativi.

„Descoperirile sugerează că oamenii percep emoţiile, parţial, prin intermediul unor ochelari coloraţi genetic şi că variaţiile biologice la nivel genetic pot juca un rol semnificativ în diferenţele individuale de percepţie", a declarat Rebecca Todd, coordonatorul studiului. Potrivit unor cercetări anterioare, variaţia genetică responsabilă de reacţile pesimiste apare la aproximativ 30% din populaţie.

Sursa: ro.stiri.yahoo.com

Cuvinte cheie:

sanatate , genetica , descoperire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
591 locuitori

Pepenii Noi este un sat din cadrul comunei Pepeni, raionul Sîngerei. Satul Pepenii Noi se află la distanța de 26 km de orașul Sîngerei și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 591 de oameni. Localitatea a fost fondată în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.