11 may 2012, 12:03 Sport views 6663
11 may 2012, 12:03 Sport views 6663

Biciclişti vor promova modul de viaţă sănătos

La 11 noiembrie curent, în Moldova se va desfăşura cursa de ciclism "Chișinău-Varniţa". Evenimentul este organizat de către Compania Naţională de Asigurări în Medicină, în cadrul campaniei de promovare a modului de viaţă sănătos, ediţia 2012, cu genericul "Spune DA pentru sănătatea ta", transmite MOLDPRES.

Cursa va porni din Chișinău, va face popas în oraşul Sîngera, ulterior în oraşul Anenii Noi, şi se va încheia la Varnita, unde va avea loc premierea participanţilor şi a finaliştilor. Evenimentul este organizat cu susţinerea Ministerului Sănătăţii, Ministerului Tineretului şi Sportului şi a Guvernului.

Startul cursei de ciclism va fi dat la ora 10.30, din Gradina Publică "Ştefan cel Mare şi Sfînt" din centrul capitalei.

Campania de informare şi de promovare a modului de viaţă sănătos va dura pînă la sfîrşitul anului curent şi va cuprinde mai multe acţiuni ce ţin de alimentaţia sănătoasă, activitatea fizică, combaterea tabagismului şi a alcoolismului şi prevenirea stresului, notează MOLDPRES.

Keywords:

sanatate , sport

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1824
Populația:
1676 locuitori

Limbenii Noi este un sat şi comună din raionul Glodeni. Limbenii Noi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Glodeni și la 156 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1676 de oameni. Satul Limbenii Noi a fost menționat documentar în anul 1824.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.