12 october 2014, 10:28 Health views 11102
Pacienţii deja se pot programa la medic online
Photo: amfms.ro
12 october 2014, 10:28 Health views 11102

Pacienţii deja se pot programa la medic online

Pacienţii pot deja să se programeze online la medicul de familie şi la specialiştii din cadrul instituţiei medicale în care sunt înscrişi. Programarea poate fi făcută accesând site-ul https://sia.amp.md.

Şeful Serviciului e-Transformare din cadrul Ministerului Sănătăţii, Alexandru Roşioru, a declarat pentru IPN că procedura este extrem de simplă. Accesând https://sia.amp.md,  pacientul urmează să introducă mai multe date personale, printre care codul personal, nume şi prenume. După ce este identificat în baza de date, îi apare în faţă orarul medicului. Odată programat, pacientul primeşte o confirmare online, fie la telefon. Dacă persoana nu este găsită în sistemul online, e nevoie ca să se adreseze la instituţia medicală unde este înregistrat pentru a iniţia fişa electronică a pacientului.

Alexandru Roşioru a menţionat că vizitele la medicii de familie pentru persoanele asigurate sunt gratuite, iar la medicii specialişti, dacă nu au îndreptare de la medicul de familie, sunt cu plată.

Deocamdată sistemul nu funcţionează în toate instituţiile din ţară din cauză că nu toate dispun de calculatoare. Au fost procurate şi urmează a fi repartizate în centrele medicilor de familie peste 400 de calculatoare, dar ar mai fi nevoie de încă aproximativ 2 mii de unităţi pentru a acoperi în întregime necesităţile.

Source: www.ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
2498 locuitori

Chiriet-Lunga este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Chiriet-Lunga este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de municipiul Comrat și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 2498 de oameni. Satul Chiriet-Lunga a fost menționat documentar în anul 1806.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.