15 december 2015, 09:49 Health views 5366
Spitalele sînt asigurate cu medicamente doar pînă la sfîrşitul anului
15 december 2015, 09:49 Health views 5366

Spitalele sînt asigurate cu medicamente doar pînă la sfîrşitul anului

„Suntem asiguraţi cu medicamente şi consumabile până la sfârşitul anului. Nesoluţionarea în termen de 30 de zile a problemei datoriilor Ministerului Finanţelor către sistemul de sănătate riscă să provoace o criză consecinţele căreia vor fi greu de depăşit." Declaraţia aparţine viceministrului în exerciţiu al sănătăţii, Valentina Rotaru.

Datoria ministerului faţă de Compania Naţională de Asigurări în Medicină constituie 551 mln lei, a comunicat ministrul, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Până la finele anului avem acoperirea atât a stocului de medicamente, cât şi a consumabilelor, dar mai departe avem angajati în sistemul de sănătate care merită a fi salarizati şi populaţia care merită să primească asistenţă medicală de calitate", a declarat Valentina Rotaru.

Viceministrul a invocat şi managementul defectuos în unele spitale. „Pe de o parte – stoc mare de medicamente la unele poziţii şi, pe de altă parte – insuficienţă totală pe alte poziţii. De aici şi situaţia de nemulţumire a pacienţilor, de aici raportăm stocuri mari de medicamente şi, pe alta parte, primim plângeri de la pacienţi că procură medicamente", a relatat Valentina Rotaru.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, la 1 august curent, datoriile spitalelor faţă de furnizori constituiau peste 470 de milioane lei, marea majoritatea a datoriilor istorice aparţineau instituţiilor medicale sanitare publice republicane.

Source: ipn.md

Keywords:

spital , criza , medicamente

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1722 locuitori

Dîngeni este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Dîngeni și Grinăuți. Satul Dîngeni este situat la o distanță de 10 km de orașul Ocnița, la 1,5 km de stația de cale ferată Grinăuți și la 240 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1722 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Dîngeni datează din 21 septembrie 1529.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.