05 january 2023, 15:30 Health views 28361
05 january 2023, 15:30 Health views 28361

Usturoiul, folosit în tratamentul intoxicaţiilor alimentare


Foto: rusbody.com 

Cîţiva căţei de usturoi sunt mai eficienţi în tratamentul unor toxiinfecţii alimentare decît antibioticele, au descoperit de curînd oamenii de ştiinţă.

Bacteria Campylobacter, care provoacă toxiinfecţii alimentare, poate fi neutralizată cu ajutorul unei substanţe din compoziţia usturoiului care se numeşte dialil sulfid. Observaţia a fost făcută de o echipă de cercetători de la Universitatea de Stat Washington din SUA.

În urma unor teste de laborator, specialiştii americani au constatat că această substanţă este de 100 de ori mai eficientă decît două antibiotice prescrise frecvent, eritromicină şi ciprofloxacină. Mai mult, tratamentul cu usturoi îşi face efectul „într-o fracţiune de secundă", potrivit autorilor studiului, citaţi de Daily Mail.

„Dialil sulfidul ar putea creşte siguranţa alimentelor. El ar putea fi folosit pentru igienizarea suprafeţelor pe care se prepară mîncarea sau pentru conservarea alimentelor ambalate", a declarat Barbara Rasco, profesor de ştiinţe alimentare.

Campylobacter este o bacterie a cărei incidenţă a depăşit-o pe cea a bacteriei E. coli, mai cunoscută pentru faptul că produce toxiinfecţii. Carnea de pui este alimentul cel mai adesea cu contaminat cu Campylobacter.

În plus, usturoiul este un bun remediu homeopatic, fiind folosit cu succes în ameliorarea problemelor digestive şi ale bronşitei cronice. Studiile de specialitate au arătat că această plantă scade riscul de dezvoltare a cancerului gastric.

Pentru uz extern, usturoiul se foloseşte la vindecarea rănilor, deoarece este septic şi calmează durerile. Este indicat în tratamentul bătăturilor, plăgilor, ulcerelor şi pentru vindecarea infecţiilor şi inflamaţiilor provocate de înţepăturile şi muşcăturile de insecte.

Keywords:

sanatate , alimentatie , sfat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1708
Populația:
2217 locuitori

Pelinei este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sătuc și Pelinei. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Cahul și la 190 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2217 oameni. Satul Pelinei a fost menționat documentar în anul 1708.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.