17 september 2018, 15:30 Health views 8710
Cazul de rujeolă anunțat în Chișinău nu s-a confirmat
17 september 2018, 15:30 Health views 8710

Cazul de rujeolă anunțat în Chișinău nu s-a confirmat

Cazul de rujeolă care a fost anunțat săptămîna trecută în municipiul Chișinău nu s-a confirmat într-un final.

Despre acest lucru a anunțat azi, la ședința operativă a serviciilor Primăriei capitalei, Carolina Olaru, şefa interimară a Direcţiei generale asistenţă socială şi sănătate.

Chiar și așa, pericolul răspîndirii rujeolei în Chișinău și în țară încă mai persistă, susține primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

„Statisticile arată că, ajungînd la o mie de copii bolnavi, apar primele cazuri de deces, noi avem acum circa trei sute de cazuri, astfel, pericolul de răspîndire persistă", a menționat Ruslan Codreanu.

El a planificat săptămîna aceasta o vizită la Spitalul Clinic de Boli Contagioase pentru Copii, pentru a verifica dacă instituția este pregătită corespunzător.

Potirvit datelor Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, în perioada 1 septembrie 15 septembrie 2018, în țară au fost înregistrate 282 de cazuri de rujeolă confirmate.

Source: realitatea.md

Keywords:

Chisinau , rujeolă , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1749
Populația:
1211 locuitori

Țîbuleuca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Dubăsari și la 74 km de Chișinău. Populaţia satului Țîbuleuca alcătuia 1211 de oameni în anul 2011. Satul Țîbuleuca a fost menționat documentar în anul 1749.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.