07 june 2015, 14:32 Health views 12816
07 june 2015, 14:32 Health views 12816

Canicula provoacă dureri abdominale

Un grup de oameni de ştiinţă din întreaga lume, este preocupat de faptul că schimbările climatice ar putea declanşa o creştere a incidenţei îmbolnăvirilor de natură infecţioasă, cum ar fi holera şi gastroenterita. Pînă în prezent, există cazuri de depistare a bacteriei Vibrio în Marea Baltică, scrie lifeukr.net. Este posibil că bacteriile vor începe în curând să se înmulțească rapid şi în alte ape ale mărilor. Gastroenterita este o boală de care te poți infecta prin consumul de fructe de mare prost preparate.

A fost măsurată temperatura apei la suprafaţa mării şi examinate înregistrările primite de pe satelit cu privire la situaţia din statele baltice şi au fost fixate, de asemenea, datele statistice privind cazurile de infecţii vibrio într-o anumită regiune. Această bacterie se dezvoltă de obicei în apele calde ale mărilor tropicale, afirma cercetatorii. Ei de asemenea au constatat că în fiecare an cresc parametrii de temperatură de pe suprafaţa mării aproximativ cu 1 grad Celsius. Studiile s-au concentrat pe Marea Baltică, pentru motivul că aceasta în ultima perioadă se încălzește rapid (în jur de 0,063-0,078 de grade Celsius în perioada 1982-2010).

Cele mai multe bacterii marine au condiţii bune pentru dezvoltarea în apa caldă de salinitate medie. Încalzirea, la rîndul său, a cauzat ploi frecvente, care au dus la o scădere semnificativă a concentraţiei de sare în apa de mare, la gura rîurilor şi a zonelor umede mlăștinoase de coastă.

Indicatorii termici ai apei continuă să crească şi în apele oceanelor, chiar şi în zonele de nord. Focare de boli gastroenterologice au fost depistate în Israel, Chile, Peru, pe coasta de nord-vest a Statelor Unite, la nord şi la vest de Spania. Bolile menţionate mai sus au o relație directă cu încălzirea globală, afirmă cercetătorii.

Keywords:

sanatate , canicula , boala

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1606 - 1607
Populația:
2166 locuitori

Tălăieşti este un sat din cadrul comunei Crasnoarmeiscoe, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Hîncești și la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2166 de oameni. Satul Tălăiești a fost menționat documentar în anii 1606 - 1607.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.