08 september 2016, 16:31 views 8732
Săpau groapa pentru beci, dar au descoperit căști, fragmente de muniții și oseminte
08 september 2016, 16:31 views 8732

Săpau groapa pentru beci, dar au descoperit căști, fragmente de muniții și oseminte

Într-o gospodărie din Nicolaevca Veche (comuna Pîrlița), în timp ce săpau groapa pentru beci, sătenii au dat de cîteva căști, fragmente de muniții și oseminte. Cel mai probabil, acestea au rămas îngropate în pămînt în urma celui de-al Doilea Război Mondial.

Potrivit lui Andrei Racoveț, șef adjunct al Direcției Situații Excepționale Ungheni, munițiile nu prezentau pericol, totuși au fost ridicate de către angajații Batalionului de geniu „Codru" al Ministerului Afacerilor Interne.

La fața locului au fost inspectorii de poliție. Ruslan Grecu, șef adjunct al Inspectoratului de Poliție Ungheni, a menționat că osemintele au fost transmise la Centrul de Medicină Legală a Ministerului Sănătății, pentru a se efectua expertiza criminalistică și a afla din ce perioadă datează. Aceeași sursă a comunicat că se presupune că aceste oseminte ar putea fi ale unui soldat german, judecînd și după caschetele pe care le-au găsit la fața locului, la fel, de origine germană: „În această zonă a trecut linia frontului. Nu e prima dată cînd aici sînt depistate obuze". Caschetele au fost transmise Muzeului satului Pîrlița, scrie unghiul.info.

Source: provincial.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1895
Populația:
207 locuitori

Roşcanii de Sus este un sat din cadrul comunei Ghiduleni, raionul Rezina. Satul Roșcanii de Sus este situat la o distanță de 43 km de orașul Rezina și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 207 oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1895.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.