22 october 2012, 13:11 Folk crafts views 4744
22 october 2012, 13:11 Folk crafts views 4744

Chişinăuienii vor avea căldură în apartamente cînd va veni frigul

Chişinăuienii nu vor avea căldură în apartamente încă cel puţin o săptămînă. Temperatura medie a aerului mai înaltă de 8 grade Celsius, care se menţine în Republica Moldova, este un impediment pentru autorităţile capitalei pentru a începe sezonul de încălzire.

Pretorii de sector au declarat în cadrul şedinţei serviciilor municipale de azi că, pînă în prezent, din partea locatarilor nu au parvenit solicitări privind demararea sezonului de încălzire, însă ei afirmă că, de săptămîna viitoare, agentul termic deja trebuie să fie livrat consumatorilor.

La rîndul său, vicedirectorul SA„Termocom”, Vasile Leu, a declarat că grădiniţele şi instituţiile medicale ar putea fi încălzite deja de săptămîna aceasta.

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, care trebuie să semneze dispoziţia privind începerea sezonului de încălzire în municipiul Chișinău, a spus că agentul termic va fi livrat din momentul în care temperatura aerului va înregistra medii de 8 grade Celsius.

Pentru această săptămînă, meteorologii prognozează pe timp de noapte temperaturi de +5 + 8 grade Celsius, iar pe timp de zi - între +11 +16 grade Celsius.

Sursa: noi.md

Keywords:

localitati , Moldova , anotimp

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
956 locuitori

Camencea este un sat din cadrul comunei Donici, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Orhei și la 34 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 956 de oameni. Satul Camencea a fost menționat documentar în anul 1603.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.