Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 octombrie 2012, 13:11 Meşteşuguri populare views 4736
22 octombrie 2012, 13:11 Meşteşuguri populare views 4736

Chişinăuienii vor avea căldură în apartamente cînd va veni frigul

Chişinăuienii nu vor avea căldură în apartamente încă cel puţin o săptămînă. Temperatura medie a aerului mai înaltă de 8 grade Celsius, care se menţine în Republica Moldova, este un impediment pentru autorităţile capitalei pentru a începe sezonul de încălzire.

Pretorii de sector au declarat în cadrul şedinţei serviciilor municipale de azi că, pînă în prezent, din partea locatarilor nu au parvenit solicitări privind demararea sezonului de încălzire, însă ei afirmă că, de săptămîna viitoare, agentul termic deja trebuie să fie livrat consumatorilor.

La rîndul său, vicedirectorul SA„Termocom”, Vasile Leu, a declarat că grădiniţele şi instituţiile medicale ar putea fi încălzite deja de săptămîna aceasta.

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, care trebuie să semneze dispoziţia privind începerea sezonului de încălzire în municipiul Chișinău, a spus că agentul termic va fi livrat din momentul în care temperatura aerului va înregistra medii de 8 grade Celsius.

Pentru această săptămînă, meteorologii prognozează pe timp de noapte temperaturi de +5 + 8 grade Celsius, iar pe timp de zi - între +11 +16 grade Celsius.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

localitati , Moldova , anotimp

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1800 locuitori

Caragaș este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Slobozia și la 94 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2000, populaţia satului constituia circa 1800 de oameni. Satul Caragaș a fost întemeiat în secolul XVIII.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.