24 july 2014, 15:45 Classical music views 9011
Exerciţii tactice „Sub cer senin 2014” au avut loc la Bălţi
Photo: moldnews.md
24 july 2014, 15:45 Classical music views 9011

Exerciţii tactice „Sub cer senin 2014” au avut loc la Bălţi

Peste 300 de militari din subdiviziunile de pacificare ale Republicii Moldova, carabinieri şi angajaţi ai Serviciului de Informaţii şi Securitate au participat la exerciţiul „Sub cer senin 2014". Potrivit agenţiei "Infotag", exerciţiul a fost încheiat ieri la poligonul Brigăzii de Infanterie Motorizată „Moldova" din Bălţi.

Scopul exerciţiului îl constituie executarea situaţiilor tactice de menţinere a păcii, la şase locuri de instruire, misiuni de patrulare în zona de responsabilitate, negocieri pentru eliberarea ostaticilor, evacuarea răniţilor, respingerea atacului. În cadrule exerciţiului au avut loc salturi cu paraşuta, executate de la înălţimea de 1200 de metri, precum şi paraşutarea muniţiilor, staţiilor radio, proviziilor, de la înălţimea de 80 de metri. De asemenea, militarii execută trageri de luptă cu armament din dotarea Armatei Naţionale.

Potrivit spuselor şefului Marelui Stat Major, colonelul Igor Gorgan, în următoarele şase luni soldaţi în termen, participanţi ai exerciţiului „Sub cer senin 2014", vor fi detaşaţi în subunităţile Forţelor de Menţinere a Păcii, dislocate în localităţile Cocieri, Coşniţa şi Varniţa.

Source: www.infotag.md

Keywords:

armata , militari , Balti

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1646
Populația:
3770 locuitori

Racovăţ este un sat şi comună din raionul Soroca. Racovăţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 17 km de orașul Soroca și la 147 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3770 de oameni. Satul Racovăț a fost menționat documentar în anul 1646.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.