21 november 2014, 11:11 views 11494
Plouă în casă ca afară
Photo: kharkov.ua
21 november 2014, 11:11 views 11494

Plouă în casă ca afară

Zile de coşmar pentru locatarii blocului cu mansarda mistuită de flăcări din sectorul Botanica al capitalei. Oamenii sunt disperaţi că ploaia care nu se mai opreşte de ieri le-a inundat din nou locuinţele. Asta la trei zile după ce autoritățile au anunțat că lucrările de reparație a acoperișului au fost finalizate.

Ploaia a făcut prăpăd în apartamentele celor 12 familii care locuiesc la etajul cinci al blocului de pe strada Independenţei. Cu lacrimi în ochii, oamenii spun că şi-au petrecut noaptea adunînd apa în găleţi şi alte vase.

Această femeie locuieşte împreună cu soţul şi doi copii într-un apartament de la etajul cinci. Ea spune că din cauza ploii, noaptea trecută i-a căzut de pe pereţi mobila de bucătărie.

Ca să-și protejeze apartamentele, locatarii au urcat la etajul superior pentru a strînge apa.

La începutul acestei săptămîni autoritățile anunțau că lucrările au fost finalizate și că locatarii blocului nu trebuie să-și mai facă griji că le va ploua în casă.

Astăzi ei spun că au fost luați prin surprindere de ploaie.

Precizăm că 28 de familii au rămas fără locuinţe, iar alte zeci de apartamente au fost inundate, după ce un incendiu a izbucnit, la începutul lunii mai, la mansarda unui bloc din sectorul Botanica. Potrivit pompierilor, focul a pornit de la un scurtcircuit. Autorităţile au dat asigurări că mansarda va fi reconstruită, dar lucrările decurg anevoios.

Source: www.jurnaltv.md

Keywords:

ploi , Chisinau , casa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
517 locuitori

Doibani II este un sat din cadrul comunei Doibani I, din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 63 km de Chișinău. Populaţia satului Doibani II alcătuia 517 oameni în anul 2011. Satul Doibani II a fost întemeiat în anul 1928.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.