27 march 2015, 11:48 views 8263
În Chișinău au fost instalate panouri cu radar
27 march 2015, 11:48 views 8263

În Chișinău au fost instalate panouri cu radar

Atenţie, şoferi! În sectorul Râşcani au fost instalate două panouri-radar electronice, care arată cu ce viteză se deplasează conducătorii auto prin oraş. Proiectul preturii şi a poliţiei municipale Chişinău nu a fost, însă, coordonat cu Centrul de monitorizare a traficului rutier, care consideră că instalaţia radarelor s-a făcut ilegal.

Panourile cu radar, care arată viteza cu care circulă automobilele, au fost instalate pe strada Tudor Vladimirescu şi pe bulevardul Grigore Vieru.

Radarul nu reuşeşte să înregistreze toate automobilele, aşa că panoul arată viteza doar unora dintre acestea. Se pare totuşi că acesta şi-a făcut efectul. Asta pentru că la vederea lui, aproape toţi şoferii încetinesc.

Mulţi şoferi sunt mulţumiţi de noua instalaţie şi cred că acestea trebuie să fie mai multe prin oraş.

"Eu socot că şoferii vor fi mai disciplinaţi. Atunci când viteza e mai mică sigur că şi accidente o să fie mai puţine", spune un șofer.

Unii, însă, se arată indignaţi.

Panourile cu radar au fost instalate de Pretura sectorului Râşcani, cu acordul Primăriei şi a poliţiei, doar cu scopul de a-i atenţiona pe şoferi, şi nu pentru a-i pedepsi. Proiectul însă i-a nemulţumit pe cei de la Centrul de Monitorizare a traficului, care susţin că nu au fost anunţaţi.

Dan Chiriţa a declarat că va cere poliţiei municipale să înlăture panourile, dar inspectorii spun că acestea nu vor fi scoase.

Solicitat de Prime, pretorul interimar al sectorului Râşcani a refuzat să spună cât a costat proiectul. Tudor Călugăreanu a promis că va oferi detalii în zilele următoare.

Source: www.prime.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
26 locuitori

Sadchi este un sat din cadrul comunei Caterinovca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Camenca și la 123 km de Chișinău. Populaţia satului Sadchi alcătuia 26 de oameni în anul 2011. Satul Sadchi a fost înființat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.