11 september 2016, 10:35 views 4423
În Parcul Muncești vor fi tăiați peste 200 de copaci
11 september 2016, 10:35 views 4423

În Parcul Muncești vor fi tăiați peste 200 de copaci

Acest lucru se va întîmpla la solicitarea S.A. „Apă-Canal Chișinău".

Copacii din Parcul „Muncești" urmează a fi defrișați potrivit unei dispoziții emise de către primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă. Cei mai mulți arbori ce urmează a fi tăiați sînt de ulm – 86 și arțar – 66. Totodată, vor fi defrișați și 40 de frasini, cîte șapte sălcii și plopi albi, și un molid.

Potrivit reprezentanților S.A. „Apă-Canal Chișinău", aceste măsuri sînt necesare pentru a se putea efectua lucrări de reabilitare a conductei de apă care alimentează localitățile Sîngera și Revaca. Ei susțin că traseul a fost coordonat cu autoritățile de mediu, astfel încît să fie sacrificați cît mai puțini arbori.

Lucrările de reabilitare a conductei, cu o lungime de 1,7 km, vor începe direct după ce vor fi tăiați copacii. Totodată, se dau asigurări că nu vor fi create incomodități pentru consumatori.

Reamintim că, recent, pe starda Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni au fost tăiați alți 18 copaci. Potrivit reprezentanților Asociației „Spații Verzi", în locul arborilor urmează a fi plantați puieți noi.

Source: www.noi.md

Keywords:

parc , copac , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1643
Populația:
2432 locuitori

Ineşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 1 km de oraşul Teleneşti şi la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2432 de oameni. Satul Inești a fost menționat documentar în anul 1643.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.